По-новому рецепту: смачний і розсипчастий плов в духовці
Проста і смачна страва на кожен день. Приготувати ми її пропонуємо в пакеті для запікання. Думаємо, так цю страву ви ще не готували.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти:
- 400 грамів пропареного рису
- 800 мілілітрів води
- 700 грамів м’яса
- 4 цибулини
- 2 моркви
- 2 столові ложки спецій для плову
- 1 головка часнику
- перець, сіль за смаком
Починаємо приготування:
- М’ясо нарізаємо довільними шматочками і кладемо на суху сковороду. Обсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки на сильному вогні. Перекладаємо на тарілку.
- Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими четвертинками.
- У сковороду наливаємо рослинну олію і кладемо цибулю. Обсмажуємо до легкої золотистості.
- Очищену моркву нарізаємо соломкою. Обсмажуємо до м’якості.
- У сковороду, де обсмажувалося м’ясо, всипаємо рис і спеції. Перемішуємо і злегка обсмажуємо отриману суміш.
- В окріп додаємо сіль, перемішуємо. До м’яса додаємо цибулю, моркву.
- Беремо рукав для запікання. З одного боку зав’язуємо і кладемо приготовані овочі з м’ясом. Всипаємо рис і очищений часник.
- Беремо форму для запікання і кладемо в неї пакет з пловом. Вливаємо в пакет окріп і закриваємо його, залишаючи трохи місця.
- Ставимо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 30-40 хвилин, а потім дістаємо, розрізаємо пакет і подаємо до столу.
Смачного!