По-справжньому смачна добавка в салат або до м’яса з цибулі
Такий рецепт цибулі є не дуже поширеним, тому пропонуємо Вам приготувати по-справжньому смачну цибульку, за простим рецептом.
Маринована цибуля може бути окремим пікантним салатом або добавкою до салатів, його також можна карамелізувати на сковороді і подавати до стейків, відбивних, рибних страв. Головне – правильно замаринувати.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- цибуля, 1 – 2 шт;
- окріп;
- крижана вода;
- оцет столовий;
- сіль та цукор.
Процес приготування
Ріжемо цибулю півкільцями чи кільцями, можна четвертинками.
Заливаємо окропом, перемішуємо та залишаємо на 1 хвилину.
Перекидаємо в сито і промиваємо крижаною водою, яка забере зайву гіркоту.
Змішуємо цибулю із сіллю та цукром по чайній ложці, вливаємо оцет за смаком (близько 2 ст.л). Перемішуємо та можна подавати.
Цибуля виходить хрустким, ароматним, без зайвої гіркоти. За бажанням, його заправляють нерафінованою олією та зеленню.
Можна зробити найпростіший кляр із майонезу та борошна, спецій. Ріжемо цибулю середніми кільцями і занурюємо в кляр, обсмажуємо на великому вогні з двох сторін і подаємо таку закуску з м’ясом, рибою. Якщо подавати до пива, обсмажені кільця обсипаємо дрібною сіллю або спеціями сухим часником. Виходить швидка та смачна закуска.
Якщо хочете карамелізовану цибулю, тоді спочатку маринуємо, потім злегка віджимаємо і обсмажуємо майже до готовності. Посипаємо щіпкою цукру і смажимо ще кілька хвилин. Виходить солодко-гостра цибулька.