Подарунок літа: Повітряна шарлотка з полуницею

Шарлотка виходить неймовірно ніжною, а легка кислинка полуниці відмінно збалансує смак.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 г;
  • Полуниця – 400-500 г;
  • Цукор – 140 г;
  • Крохмаль – 40 г;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Сметана – 150 г;
  • Соняшникова олія – ​​30 мл;
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Ванілін за смаком.

приготування:

Полуницю необхідно помити і розрізати навпіл. Якщо попадуться великі ягоди, то розділіть їх на четвертинки.

У глибоку миску відправляємо яйця і цукор. Збиваємо все до тих пір, поки маса не стане білою і не збільшиться в два рази.

Вводимо сметану, олію і ванілін.

Борошно необхідно змішати з розпушувачем і крохмалем. Акуратно вводимо в яєчну суміш і ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок.

Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо туди половину тіста і 1/2 частину полуниці.

Заливаємо тістом і викладаємо решту ягід.

Відправляємо шарлотку в розігріту до 170 градусів духовку на 45 хвилин.

Подавати пиріг можна з кулькою морозива або шоколадом.

Не вдається скопіювати.