Показую, як приготувати свинну рульку в рукаві, використовуючи тільки гірчицю і мед
Це один з моїх улюблених рецептів: рулька виходить дуже м’якою, соковитою, ароматною. Ніхто і не скаже, що я готую її з самого дешевого м’яса.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинна рулька, 2 шт;
- гірчиця, 4 ст.л;
- мед, 2 ст.л;
- сіль, зіра, кмин.
Процес приготування
М’ясо добре промиваємо холодною водою, просушуємо рушниками. Якщо є необхідність, очищаємо шкірку від бруду і щетини.
Укладаємо м’ясо в каструлю, солимо і насипаємо кмин або зіру, заливаємо холодною водою і варимо після закипання коло 1.5 години на невеликому вогні. Попередньо прибираємо піну.
Гірчицю беріть на свій смак, змішуємо з медом.
Рульки виймаємо з бульйону і охолоджуємо трохи.
Обмащуємо м’ясо з усіх боків соусом і укладаємо в рукав для запікання – кожну окремо.
Фіксуємо краї, робимо проколи зубочисткою і викладаємо рульки на решітку в духовці. Попередньо розігріваємо до 180 градусів і запікаємо близько 1 години.
За 15 хвилин до закінчення запікання, ріжемо рукав і поливаємо м’ясо тим соком, який стік вниз форми.
Рум’яна, ароматна, соковита страва чудово виглядає навіть на святковому столі.
Можна зробити м’ясо у вигляді рулету, вирізавши кістки, змастивши соусом всередині і зовні, обмотавши ниткою.