Поки є кабачки, хліб на дачі не купую. Гарний рецепт кабачкового хліба
Якщо ви любите експериментувати, я дуже раджу вам приготувати такий кабачковий хліб. Виходить дуже смачно, ароматно, незвично і ситно, корисно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 300 г;
- борошно, 300 г;
- сіль за смаком;
- розпушувач, 10 г;
- чебрець або орегано, базилік;
- кабачковий сік, 50 мл;
- олія соняшникова, 2 ст.л.
Процес приготування
Кабачки натираємо на грубій терці.
Порада: якщо кабачки у вас стиглі, шкірку можна зрізати.
Залишаємо масу, потім віджимаємо сік.
Змішуємо масу з борошном і розпушувачем, ароматними травами.
Дуже добре змішуємо борошно і кабачкову масу руками.
Вливаємо сік кабачка і олію, вимішуємо м’яке і еластичне тісто.
Відразу ділимо тісто на 4 частини і кожну розкачуємо в коржик на столі, змащеному олією. Руки також змащуйте, так легше працювати з тістом.
Обсмажуємо коржі на сковорідці, змащеній олією з двох сторін до рум’яної скоринки.
Дуже рум’яні, ароматні, м’які і вологі коржі більше схожі на хліб. Подаю часто з різними намазками домашнього приготування.