Полтавський рецепт ніжного сала
Простий рецепт ніжного сала з яким впорається навіть новачок на кухні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Нам знадобиться:
- сало свиняче
- сіль
- часник
- спеції (перець, лавровий лист)
- вода
Покроковий рецепт приготування:
Увага: пропорції вказано на 2 кг сала. Сало краще брати з прошарками м’яса – буде смачніше.
Сало ріжемо шматками 5х5 см приблизно, промиваємо.
Приготуємо розсіл. Наливаємо в каструлю 5 склянок води, додаємо 1 склянку солі. Так, солі саме стільки, розсол дуже солоний. Як тільки закипить – кип’ятимо 1-2 хвилини, щоб сіль розчинилася, потім знімаємо з плити та остуджуємо.
Викладаємо шматки сала у відповідну ємність – контейнери або банки, перекладаючи лавровими листами. Сало укладаємо нещільно, утрамбовувати не треба. Заливаємо холодним розсолом, прикриваємо кришками, не герметично. Залишаємо у темному місці на 3 дні.
Після цього забираємо сало в холодильник ще на 7 днів. Потім дістаємо з розсолу, протираємо шматочки серветками, натираємо сумішшю перців та подрібненим часником.
Перець беріть до смаку, а часнику на 2 кг сала у мене йде 1 велика головка. Часник потрібно дрібно нарізати ножем – так найсмачніше виходить. Подрібнювати на тертці або пресом не треба, часник має бути шматочками, а не “кашою”.
Ось і все ніжне сало готове. Обов’язково спробуйте.