Полунично – бананове варення на зиму з незвичайним поєднанням смаку

Сезон полуниці відкритий і я вам пропоную приготувати полунично – бананове варення з нотками літа і незвичайним поєднанням банана і полуниці. Буду рада якщо вам воно сподобається.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Необхідні продукти:

  • 1 кг – свіжої полуниці
  • 350 г – бананів
  • 500 г – цукру

Покроковий процес приготування:

Полуницю перебираємо, миємо під водою, засипаємо цукром. Якщо ягоди великі розрізаємо їх навпіл.

Залишаємо на 5-7 годин (можна на ніч) щоб ягоди пустили сік.

Далі ставимо ягоди на вогонь і доводимо до кипіння, кип’ятити не потрібно. Перемішуємо, знімаємо піну і вимикаємо. Даємо варенню охолонути повністю і знову ставимо на вогонь.

Банани чистимо від шкірки, ріжемо невеликими шматочками і розминаємо виделкою (деякі варять шматочками але мені так більше подобається)

Додаємо бананове пюре до ягід і перемішуємо. Варимо бананово-полуничне варення після закипання 15 хвилин, періодично знімаючи піну.

Готове варення гарячим розливаємо в сухі стерилізовані банки, закручуємо кришками.

Прибираємо варення під шубу до повного охолодження, зберігаємо в прохолодному місці.