Попробувала у сусідки такі смачні баклажани, що вирішила і собі закрити кілька баночок, дуже сподобались. Мають смак грибів, неймовірно смачна закуска
На днях попробувала у сусідки такі смачні баклажани, що відразу попросила рецепт і вирішила і собі закрити. Така закуска точно пригодиться взимку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Мають смак грибів, неймовірно смачні. Баклажани з приправою грибна мівіна – дуже простий рецепт.
Необхідні інгредієнти:
- Баклажани – 6 кг.
- Цибуля – 1 кг.
- Оцет – 1 стакан.
- Цукор – 1 стакан.
- Чорний перець – пів пачки.
- Мівіна грибна – 1 пачка.
- Олія – 1 л. (Для смаження баклажанів).
Покроковий рецепт приготування:
З баклажанів знімаємо шкіру, нарізаємо смужками довжиною 6 см, а шириною 3-4 см. Вимочувати їх не треба. Баклажани на сковорідці обсмажуємо з олією, до золотистого кольору, тільки треба не пересмажити,щоб не були дуже м’які. Коли смажимо, трохи підсолюємо їх.
Всі баклажани посмажили і цибульку теж смажимо, тоді додаємо цукор, оцет, перець чорний, мівіну грибну, все перемішуємо, трохи до смаку посолили і залишаємо на 12 годин, щоб вони стояли. При цьому весь час їх легенько перемішуємо.
Потім баклажани потрібно розкласти в півлітрові банки і стерилізувати 30 хвилин.
Якщо ви не бажаєте використовувати приправу, то смак грибів баклажанам можна надати і так: сушені гриби змолоти в кавомолці. Виходить шикарна грибна приправа, а головне, що натуральна.
З цієї порції отримуємо 9 півлітрових банок.
Рецепт – Екатерина Корзун.
Фото – Екатерина Корзун.
Смачного вам!