Пора готувати гарбуз! Дуже смачний десерт з гарбуза і сиру
Терміново біжіть за гарбузом! Рецепт здивує всіх. Навіть тих, хто не любить гарбуз. Після цього десерту Ви полюбите гарбуз.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Що знадобиться для гарбузової основи:
- Гарбуз (очищений) – 500 гр.
- Яйця (свіжі) – 2 шт.
- Цукор – 75 гр.
- Сіль – дрібка
- Крохмаль (кукурудзяний) – 2 ст.л.
- Цедра апельсина (великого) – 1 шт.
Що знадобиться для сирної основи:
- Сир домашній – 400 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Кефір – 70 – 100 мл.
- Цукор – 110 гр.
- Цукор (ванільний) – 10 гр.
- Крохмаль (кукурудзяний) – 2 ст.л.
- Сіль – дрібка
Покроковий процес приготування
Насамперед потрібно приготувати гарбуз! Чистимо гарбуз, нарізаємо на невеликі кубики, кладемо в пакет, зав’язуємо вузол (див. Фото), робимо отвори в пакеті і прибираємо в мікрохвильовку на 8 хвилин при потужності 800 Вт. Гарбуз має бути м’яким!
Після відправляємо в миску від блендера м’які кубики (сік від гарбуза не потрібний) і перетворюємо в пюре. Залишаємо на столі щоб охолов. Поки гарбузове пюре охолоджується підготуємо сирну основу!
Перекладаємо сир в миску, додаємо яйце, цукор, ванільний цукор, сіль, кефір і за допомогою блендера перетворюємо в однорідну масу. Потім додаємо кукурудзяний крохмаль і перемішуємо вінцем. Сирна основа – готова!
Підготуємо гарбузову основу: в миску з гарбузовим пюре додаємо яйця, цукор, сіль, кукурудзяний крохмаль і добре перемішуємо вінцем. Після додаємо цедру апельсина і знову добре перемішуємо.
Важливо! Дві основи повинні бути однієї консистенції! Якщо десь вийшло рідкуватим, то рекомендую додати трохи кукурудзяного крохмалю.
Беремо силіконову форму (діаметр 24 см.), Змащуємо вершковим маслом і додаємо в середину 3 столових ложок сирної основи (див. Фото). Після додаємо 3 столових ложок гарбузової основи. І так робимо поки все не закінчиться.
Після прибираємо гарбузовий торт в розігріту духовку до 185 ° С на 50 хвилин.
Дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і пробуємо цю красу. Якщо чесно, мені було шкода розрізати, тому що вийшов дуже яскравий, витончений і святковий пиріг.