Посадити помідори – не просто ямки викопати. Що я додаю в лунки для гарного росту
Ямки під помідори я готую своїм особливим методом рік за роком, методика мене не підводить. Навіть в ті сезони, коли холод і дощі затягнулися, урожай у мене відмінний, пізно пересаджена розсада вирушає в зростання, як скажена.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Що ж я роблю, викопавши ямки під помідори?
У кожне поглиблення сиплю по столовій ложці з доброю гіркою попелу. У ньому містяться всі необхідні рослинам мікроелементи, причому в оптимальній концентрації, тільки азоту не вистачає. Попіл і ґрунт розкислює, це важливо для земель, які використовуються рік за роком.
Так само, по ложці з гіркою, я сиплю в ямки рибну муку. Ця органіка поступово засвоюється рослиною, причому спершу її переробляють бактерії в доступну для коренів форму. Тут все ті ж мікроелементи, включаючи потрібний азот, але в інших формах. Вистачає навіть рідкісних, наприклад йоду або заліза.
Борофоска, теж по ложці. У ній мінерали, які потроху розчиняться і легко засвояться корінням з ґрунту. Борофоска на стадії активного зростання підтримає саджанці, зробить їх кремезними і соковитими.
Вносячи в лунки всі компоненти, я злегка змішую їх із землею, потім висаджую помідори і поливаю теплою водою.
В результаті приживаються всі помідори, жоден паросток не чахне. Сусідки завжди цікавляться, чому у мене так добре помідори ростуть. І ті, хто спробував метод, нахвалитися потім не можуть.
До речі, рибне борошно продається не в садівничих центрах, а в зоомагазинах або там, де корми для худоби. На вагу її можна купити дешевше, ніж фасовану. Можна навіть кістковою замінити, але рибна краще.