Потрібна обробка дерев щоб захистити їх від шкідників

Потрібно знати як правильно оброблювати дерева, щоб різного роду шкідники не шкодили вашим деревам.

Така обробка захистить стовбури від моху та не дасть утворюватися грибку. Залізний купорос є універсальним засобом.

Він дуже добре підходить для обприскування смородини, груші, вишні, сливи та інших дерев й чагарників.

Складно обрати оптимальний день для такої обробки, але найважливіше, щоб температура повітря була не нижче +3 градусів тепла та без дощів.

Обробляти сад купоросом потрібно після листопада, в іншому разі можливі непотрібні зростання або опалення бруньок.

Для пізньої обробки добре підійдуть залізний купорос та сечовина. Завдання залізного купоросу полягає у боротьбі з мохом, захворюваннями та лишайником, а сечовина буде вести боротьбу з захворюваннями, шкідниками й їх личинками. Також, сечовина допомагає брунькам розпустилися пізніше, бо блокуються ранні вегетативні процеси.

Сечовину, частіше за все, використовують у якості добрив, але обприскування, також добре впливає на дерева та чагарники.

На 5 літрів теплої води додайте 500 грамів сечовини.

На 5 літрів води додайте 20 грамів лимонної кислоти та 300 грамів залізного купоросу. У випадку, якщо дерева уражені мохом та лишайником, збільште концентрацію, розвівши 500 грамів купоросу на 5 літрів води.

Один та другий розчини процідіть крізь марлю та змішайте. Виходить 10 літрів засобу.

Ці два суміші дуже гарно працюють в парі. Вони здатні впоратись з багатьма видами хвороб та шкідників.

Обробити необхідно не лише дерева та чагарники, але й землю навколо них.

Скористайтеся пульверизатором для обприскування. Налаштуйте його на великий струмінь, щоб гарно замочити поверхні дерев та чагарників.

Щоб позбутися плямистостей та інших хвороб на трояндах, користуйтесь лише залізним купоросом. На 5 літрів води додайте 150 грамів купоросу. Після цього листя троянд почорніють та опадуть самостійно. Зберіть їх та відправте у компост.

Доглядайте за своїм садом правильно, і він Вам віддячить своїм урожаєм.

Не вдається скопіювати.