Повітряне пісочне печиво. Цей рецепт має знати кожна господиня
Таке Тісто стане для вас відкриттям. Поєднує в собі все найсмачніше: від дріжджового – м’якість та пишність, від пісочного – розсипчастість та крихкість. Цей рецепт займе гідне місце у вашій родині! Готується швидко, виходить багато, а найголовніше – дуже смачно!
Інгредієнти:
- Вершкове масло -250 г
- Цукор -80 г
- Ванілін “Haas” -1 пачка.
- Яйця -3шт
- Дріжджі “Haas” 1 пачка (7г) або (сирі 20 г),
- Вода -80 мл
- Борошно -500-550 г
- Сіль -1/3ч.л.
Спосіб приготування:
Для початку активуємо дріжджі, заразом перевіримо їхню працездатність, в миску вливаємо 80 мл води, додаємо 1 ч.л. цукру і додаємо 1 пачку сухих дріжджів у мене в пачці 7 грам, перемішуємо та залишаємо на 5-10 хвилин.
Масло вершкове 250 грам заздалегідь дістанемо з холодильника, щоб воно стало м’яким, додамо 80 грам цукру та ванілін, збиваємо до пишності міксером.
і додаємо 3 яйця по 1, додаємо спочатку одне яйце, вбиваємо його в масло, потім наступне і так 3 яйця.
Тепер вливаємо активовані дріжджі та борошно 550 грамів поступово замішуємо тісто. Тісто виходить м’яке до рук не липне.
Формуємо прямокутник і розкочуємо качалкою товщина приблизно 10-15 мм.
Зверху посипаємо цукром, прикочуємо качалкою та розрізаємо на прямокутники.
Кладемо на лист, даємо печінкою відстоятися 15-20 хвилин, потім ставимо в духовку і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин, до легкого золотистого відтінку.
Печиво готове, дамо йому трохи охолонути і подаємо з чаєм чи кавою.
Печива виходить багато, майже 2 листи і на смак воно не схоже на звичайне пісочне печиво, на мій смак, воно набагато смачніше звичайного пісочного.