Повітряні булочки-троянди з начинкою. Ділюся рецептом

Булочки виходять ніжні і красиві. Тісто м’яке, як пух. Яблучна начинка надає булочкам легку кислинку і робить їх особливо смачними. Булочки довго залишаються м’якими і приємними на смак.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

Для тіста

  • 150 грам домашнього сиру
  • 1 куряче яйце
  • 100 грам цукру
  • дрібка солі
  • 1 грам ваніліну
  • 200 мілілітрів молока
  • 7 грам сухих дріжджів
  • 500 грам пшеничного борошна
  • 100 грам вершкового масла

Начинка

  • 300 грам густого повидла
  • жовток

Покроковий процес приготування:

1. У чашку кладемо сир, додаємо куряче яйце, цукор, сіль і ванілін. Потім вливаємо молоко і кладемо дріжджі, перемішуємо.

2. У масу просіваємо 430 грам пшеничного борошна, перемішуємо і замішуємо тісто. Додаємо решту по мірі необхідності. В практично замішане тісто додаємо вершкове масло і замішуємо до м’якості.

3. Готове тісто кладемо в миску, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 1-1,5 години.

4. Через відведений час перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном і ділимо на 12 частин. Кожну частину округлюємо і залишаємо під плівкою на 10-12 хвилин.

5. Беремо одну кульку, розкачуємо в пласт діаметром 10 см., в центр кладемо начинку і робимо 4 надрізу від начинки до краю коржа. З’єднуємо тісто так, щоб вийшла трояндочка. Точно також формуючи інші булочки.

6. Готові булочки перекладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Накриваємо плівкою і залишаємо на расстойку на 40 хвилин.

7. Змащуємо булочки жовтком і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20-25 хвилин.

8. Готові булочки присипаємо пудрою і подаємо до столу.