Повітряні пиріжки з дріжджового тіста з куркою і кабачками – це дуже смачно
Привіт друзі! Пропоную рецепт пиріжків на дріжджовому тісті з начинкою з курячих шлуночків.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для початку, потрібно придумати яка може бути начинка в ваших пиріжках. Я зупинилася на курячих шлуночках. Нещодавно тільки дізналася як їх потрібно варити.
Необхідні продукти:
Тісто:
- 400 г борошно
- 180 г молоко
- 9 г дріжджі
- 1 яйце
- 4 г сіль
- 30 г цукор (1 ст.л.)
- 30 г вершкове масло
- 10 г соняшникова олія
Начинка:
- 800 г курячі шлунки (можна курку або будь-який фарш)
- 400 г кабачок
- 120 г цибулина
- 1-2 зубчики часнику
- 2 ст.л. сметана
- сіль, перець, петрушка
Як приготувати пиріжки з дріжджового тіста
Промити шлунки і залити холодною водою, поставити на плиту і довести до кипіння.
Пару хвилин прокип’ятити і злити воду, вимити каструлю. Залити чистою холодною водою.
За бажанням можна додати якісь овочі для смаку, лавровий лист і 5 горошин запашного перцю.
Другий раз довести до кипіння і варити шлунки на малому нагріванні 4 години. При необхідності доливати воду.
Дріжджове тісто для пиріжків
Розчинити в теплому молоці пресовані дріжджі.
У пшеничне борошно додати сіль, цукор, яйце, молоко з дріжджами і все перемішати.
Додати вершкове і соняшникову олію і замісити тісто гладкого однорідного стану.
Змастити миску рослинним олією округлити тісто і залишити його на пару годин.
Коли тісто підніметься, обім’яти і прибрати в холодильник на 8-12 годин.
Начинка з курячих шлунків
Дрібно нарізати відварені шлунки. Можна подрібнити на м’ясорубці.
Невеликим кубиком нарізати цибулю і кабачок. На сковорідці обсмажити цибулю.
Потім додати часник, зелень петрушки і обсмажити все разом.
Викласти кабачок, посолити і тушкувати 3 хвилини на невеликому нагріванні.
Викласти шлунки, додати сметану, сіль, чорний перець.
Все перемішати і тушкувати до готовності і випаровування зайвої рідини. Дати начинці охолонути.
Формування пиріжків
Присипати стіл борошном, сформувати з тіста джгут і розділити на бажану кількість частин.
Кожен шматочок скачати в кулю і укласти на стіл.
Кульки присипати зверху борошном і прикрити плівкою, залишити на півгодини.
Розкачати заготовку, в центр викласти начинку.
Зробити будь-який шов на свій розсуд і добре зліпити пиріжок.
Викладати пиріжки на підготовлений лист. Залишити на расстойку на 30-50 хвилин.
За півгодини до випічки включити духовку в режимі верх-низ на 180 ° С градусів.
Після вистоювання змастити пиріжки яйцем і відправити в духовку приблизно на 20 хвилин. Смачного!