Повітряний і ніжний бостонський кремовий торт
Бостонський кремовий торт є класикою кулінарії. Дуже ніжна і повітряна текстура крему і бісквіта відмінно поєднуються між собою. Цей десерт виходить неймовірно ароматним і дуже смачним, а що найголовніше — готується дуже швидко/
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
Для крему:
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 30 г кукурудзяного крохмалю
- 50 г вершкового масла
Для бісквіта:
- 125 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 150 г цукру
- 4 яйця
- 3 столових ложок рослинної олії
- 150 г темного шоколаду
- 50 г вершків
Приготування:
Підготувати всі інгредієнти для бісквіта.
Приготувати бісквіт: відокремити жовтки від білків. Збити білки з цукром до жорстких піків. Рослинну олію змішати з жовтками і перемішати. Жовтки з’єднати з білками і перемішати. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в масу.
Відправити торт у форму для випікання діаметром 22 сантиметри. Випікати в розігрітій до 175 градусів духовці 30-35 хвилин.
Приготувати крем: підготувати всі інгредієнти для крему. Молоко закип’ятити. Яйця змішати з цукром і крохмалем. Акуратно влити гаряче молоко в яєчну суміш. Постійно помішувати. Перелити крем назад у ківш і поставити на вогонь. Довести до кипіння. Крем повинен загуснути. Зняти з вогню, накрити плівкою і залишити остигати. У остиглий крем вмішати розм’якшене вершкове масло.
Бісквіт розрізати навпіл. Зверху викласти половину крему і розподілити. Накрити другою частиною і викласти решту крему і розподілити по поверхні.
Для глазурі змішати вершки і розтоплений чорний шоколад. Прикрасити торт глазур’ю і відправити в холодильник для застигання.
При подачі прикрасити ягодами за бажанням.
Приємного чаювання!