Повітряний Манник на кефірі з ягодами. Ділюся рецептом

Маннік – це дуже ніжна і пухнаста випічка, яку можна приготувати за різними рецептами. Я б назвала манник на кефірі самим популярних серед господинь, адже продукти потрібні прості і доступні, а результат завжди радує. Сьогодні приготуємо цей смачний пиріг з ягодами. Всі необхідні інгредієнти і їх кількість дуже легко і просто запам’ятати – основних потрібно по одному гранованому стакану.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • Смородина чорна – 200 грамів
  • Кефір – 1 стакан (250 мл.)
  • Борошно пшеничне – 1 стакан (130 г.)
  • Манна крупа – 1 стакан (170 г.)
  • Цукор – 1 стакан (200 г.)
  • Яйця курячі – 2 штуки
  • Олія рослинне – 1 чайна ложка
  • Розпушувач тіста – 10 грамів
  • Кухонна сіль – 1 дрібка
  • Ванільний цукор – 8 грамів

Покроковий процес приготування:

1. Спочатку з’єднуємо по стакану кефіру і манки, перемішуючи все до однорідності. Так як манній крупі потрібно дати набрякнути, залишимо миску як мінімум на годину при кімнатній температурі.

2. Правда, дуже рекомендую, зробити це заздалегідь – наприклад, ввечері і залишити все в холодильнику до ранку. Кефір перед додаванням в тісто має бути не холодний.

3. Коли манка розбухне в кефірі, в посуді для збивання з’єднуємо пару курячих яєць, дрібку солі, стакан цукрового піску і пакетик ванільного цукру.

4. Збиваємо все міксером на високих оборотах до пишності і збільшення в об’ємі – хвилин 7, щоб цукор частково розчинився.

5. Після цього перекладаємо до яєчної маси суміш манки і кефіру. Перемішуємо все.

6. Заздалегідь змішуємо стакан пшеничного борошна з розпушувачем тіста (10 грамів). Просіваємо все до решти інгредієнтів.

7. Швидко все перемішуємо вінчиком, щоб не залишилося грудочок. Тісто для манника готове до випічки.

8. Беремо форму для випічки (можна не тільки круглу – у мене діаметром 23 сантиметри, а й квадратну або прямокутну). Щоб випічка не прилипла необхідно змастити форму з боків олією.

9. Перекладаємо в форму тісто.

10. Поверх рівномірно викладаємо ягідки (200 грамів) – їх потрібно заздалегідь помити і обсушити. Замість чорної смородини можна використовувати і інші ягоди на ваш вибір. Можете взяти як свіжі, так і заморожені. Ніякої різниці немає. Якщо будете брати заморожені – заздалегідь розморожувати їх не потрібно.

11. Випікаємо повітряний манник на кефірі в духовці, яку попередньо розігріваємо до 180 градусів, протягом 40 хвилин, без конвекції.

12. Злегка охолоджуємо, знімаємо форму для випічки, і за бажанням посипаємо зверху цукровою пудрою.

13. Виходить дійсно повітряний і пухнастий манник, дуже ніжний і ароматний!