Повітряний пиріг з сиром, який побив всі рекорди
Приголомшливий, повітряний пиріг з сиром, який готую мало не кожен день. Така випічка з сиром сподобається будь-якій господині, тісто здобне і повітряне як пух, до чаю то що потрібно. Обов’язково рекомендую приготувати цей здобний сирний пиріг, рецепт простий. Для приготування я використовую знежирений сир, а ви можете брати за бажанням.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Інгредієнти
Тісто:
- молоко – 200 мл
- цукор – 80 гр
- сухі дріжджі – 1.5 ч.л
- сіль – 0.5 ч.л
- яйця – 1 шт
- соняшникова олія – 30 мл
- борошно – 450-480 гр
Начинка:
- сир – 360 гр
- цукор – 2 ст.л
- ванільний цукор – 20 гр
- жовток – 1 шт
- змастити жовтком з молоком
Покроковий рецепт приготування
У глибоку миску вливаємо тепле молоко, всипаємо цукор і сухі дріжджі, перемішуємо. Накриваємо кришкою і даємо постояти 10 хвилин. У опару всипаємо трохи солі, вбиваємо яйце і перемішуємо вінчиком. Поетапно всипаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. В отримане тісто вливаємо соняшникової олії і вимішуємо тісто протягом 10 хвилин. Готове тісто накриваємо і даємо йому постояти 1 годину.
У миску всипаємо сир, додаємо один жовток, всипаємо ванільний і звичайний цукор, розтираємо виделкою до однорідної маси.
Тісто ділимо на 2 рівні частини і розкачуємо в тонкий прямокутний пласт. Викладаємо половину сирної маси і розподіляємо по всьому тісту. Загортаємо в рулет і нарізаємо на невеликі шматочки, приблизно 2,5-3 см. Отримані рулети викладаємо у форму змащену олією, накриваємо рушником і залишаємо відпочити протягом 20 хвилин.
Після змащуємо жовтком змішаним з молоком і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин. Готовий пиріг за бажанням можна посипати цукровою пудрою, нарізаємо і подаємо до столу.
Тісто вийшло м’яке і повітряне, навіть на наступний день.