Повторюю щороку! Кращі баклажани по-грузинськи на зиму
Відмінність грузинської кухні від нашої в тому, що там майже всі страви і заготовки на зиму, гострі, ароматні і пікантні. Таку закуску ви точно можете поставити на святковий стіл до різних м’ясних страв.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани – 1200 кг;
- перець солодкий – 250 г;
- перець гострий – 1-2 шт;
- часник – 1 головка;
- петрушка;
- сіль – 2 ч.л;
- цукор – 1 ч.л;
- оцет 9% – 50 мл;
- соняшникова олія.
Баклажани по-грузинськи: процес приготування
Баклажани ріжемо уздовж на смужки по 0.5 мм завтовшки. Солимо баклажани і залишаємо близько на 20 хвилин.
Солодкий перець очищаємо від насіння і разом з гострим перцем і часником перебиваємо занурювальним блендером до однорідного стану.
Дрібно січемо петрушку і змішуємо її з пюре з перців, додаємо сіль і цукор, оцет. Вимішуємо масу до однорідності. Залишаємо настоюватися на 15 хвилин.
Промиваємо баклажани під проточною водою, віджимаємо руками і обсмажуємо на невеликій кількості соняшникової олії до рум’яності з двох сторін. Охолоджуємо.
Стерилізуємо банки і кришки.
На дно банки кладемо трохи гострої маси, звертаємо баклажани рулетом і укладаємо до половини банки, знову пюре і докладаємо рулети до верху. Заливаємо в банки залишки соусу з перців.
Ставимо банки, накриті кришками в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду і стерилізуємо з моменту закипання 20 хвилин.
Закручуємо кришки, перевертаємо і залишаємо остигати.
Зберігаємо в підвалі або в коморі. Таку закуску я завжди подаю з запеченим в духовці м’ясом і картоплею.