Про цей рецепт знають одиниці. Картопляне пюре із залишків тіста, воно дуже подобається за свій смак та незвичайність

Картопляне пюре із залишків тіста, воно дуже подобається за свій смак та незвичайність. А Ви знали про такий спосіб приготування пюре?

Інгредієнти:

  • Картопля -1,3 кг
  • Сіль-1ст.л
  • Цибулина -1-2шт.
  • Вершкове масло -50гр.
  • Молоко -400мол.

Тісто:

  • Яйце -1шт.
  • Сіль -1/2ч.л.
  • Вода -50мол.
  • Борошно -200-250гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для приготування нам знадобиться пельменне тісто 150-200 г, зазвичай ми беремо залишки тіста, що залишилися від ліплення пельменів. У нас його сьогодні немає, тому зробимо трохи тіста.

У миску розбиваємо яйце, додаємо сіль, вливаємо воду, перемішуємо і додаємо борошно. Замішуємо тісто як на пельмені, борошна знадобиться 200 грам або трохи більше або менше, все залежить від розміру яйця та від вологості борошна. Забираємо тісто в мішечок.

Картоплю очистимо, кладемо в каструлю, додаємо сіль, заливаємо водою, варимо до готовності.

За цей час все підготуємо. Пельменне тісто розриваємо руками на невеликі шматочки. У каструлю наливаємо воду, підсолюємо, доводимо до кипіння, кладемо шматочки тіста і відварюємо до готовності 5 хвилин.

Воду зливаємо. Цибулину більшу або навіть можна 2, чим більше, тим буде ще смачніше. На сковороду наливаємо олію і смажимо цибулю до золотистого апетитного кольору.

Тепер кладемо відварені шматочки тіста в сковороду, перемішуємо з цибулею і відразу знімаємо з вогню.

Готову картоплю перетворюємо на картопляне пюре, додавши вершкове масло за смаком, вливаємо гаряче молоко, ми люблю не густе пюре, тому на цю кількість картоплі нам потрібно приблизно 400 мл.

Додаємо засмажку та перемішуємо. Виходить надзвичайно смачно.