Пропонуємо рецепт традиційної вірменської випічки — круглої гати з ніжним горіхово-ванільним смаком
Пропонуємо рецепт традиційної вірменської випічки — круглої гати з ніжним горіхово-ванільним смаком, який запам’ятається вам на довго.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 300 г борошна
- 180 г сметани
- 150 г вершкового масла
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 столова ложка цукру
- 0,5 чайної ложки соди
Для начинки:
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 100 г борошна
- 100 г подрібнених волоських горіхів
- 15 г ванільного цукру
- для змазування жовток+1 ч. л води
Приготування:
Холодне масло розтерти з борошном в крихту. Додати сметану перемішану з содою, сіль і цукор. Замісити гладке, дуже м’яке тісто, яке не липне до рук. Загорнути в пакет і прибрати на 15-20 хвилин у холодильник.
Перемішати всі інгредієнти для начинки в крихту.
Розділити тісто на 2 частини та розкачати в тонкий пласт. Викласти одну частину тіста на деко або у форму. Зверху розподілити всю начинку. Закрити другим шматком тіста, краї добре защипнути. Руками, злегка натискаючи, розрівняти заготовку.
Виделкою нанести візерунки по всій поверхні та наколоти тісто в декількох місцях. Змастити жовтком. Випікати в розігрітій до 175-180 градусів духовці 30 хвилин. Остудити та нарізати на порційні шматочки.