Пропонуємо рецепт традиційної вірменської випічки — круглої гати з ніжним горіхово-ванільним смаком

Пропонуємо рецепт традиційної вірменської випічки — круглої гати з ніжним горіхово-ванільним смаком, який запам’ятається вам на довго.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 180 г сметани
  • 150 г вершкового масла
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 0,5 чайної ложки соди

Для начинки:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 100 г борошна
  • 100 г подрібнених волоських горіхів
  • 15 г ванільного цукру
  • для змазування жовток+1 ч. л води

Приготування:

Холодне масло розтерти з борошном в крихту. Додати сметану перемішану з содою, сіль і цукор. Замісити гладке, дуже м’яке тісто, яке не липне до рук. Загорнути в пакет і прибрати на 15-20 хвилин у холодильник.

Перемішати всі інгредієнти для начинки в крихту.

Розділити тісто на 2 частини та розкачати в тонкий пласт. Викласти одну частину тіста на деко або у форму. Зверху розподілити всю начинку. Закрити другим шматком тіста, краї добре защипнути. Руками, злегка натискаючи, розрівняти заготовку.

Виделкою нанести візерунки по всій поверхні та наколоти тісто в декількох місцях. Змастити жовтком. Випікати в розігрітій до 175-180 градусів духовці 30 хвилин. Остудити та нарізати на порційні шматочки.

Не вдається скопіювати.