Просте і завжди смачне печиво: готую до чаю щосуботи, розлітається ще доки не допили чай. Ідеальне поєднання шоколаду і згущеного молока!
Люблю згущене молоко в якості крему в випічці, а тут ще й молочний шоколад. Смакота!
Крем форму тримає відмінно, головне доварити його до потрібної густоти і теплим намазати на корж.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Я Люблю Готовить.
Я охолодила печиво в холодильнику, потім нарізала на шматочки.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно – 1 склянка;
- масло вершкове – 120 гр;
- цукор – 4 ст.л.;
Для крему:
- масло вершкове – 50 гр;
- згущене молоко – 400 гр;
- цукор – 3 ст.л.;
- шоколад – 150 гр;
склянка = 250 мл
Приготування:
Просіяне борошно змішати з холодним маслом (масло можна натерти на тертці або нарізати кубиками).
Додати цукор. Замісити тісто. Тісто довго вимішувати не рекомендується.
Викласти тісто у форму діаметром 23 см, розрівняти руками і наколоти виделкою.
Випікати в гарячій духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів, поки тісто не почне рум’янитися.
По готовності остудити, не виймаючи з форми.
Приготувати крем. Для цього в непригораючому посуді змішати згущене молоко, масло і цукор.
Довести до кипіння, постійно помішуючи.
Після того як маса закипить, зменшити вогонь до мінімуму і варити 5-10 хвилин (я варила 8 хвилин), поки маса не загусне і не стане відходити від стінок посуду.
При цьому потрібно постійно помішувати її вінчиком.
На остиглий корж нанести крем і розрівняти лопаткою. Дати крему застигнути (я ставила в холодильник).
Молочний шоколад розтопити на водяній бані і залити печиво зверху.
Поставити в холодне місце. Потім нарізати печиво квадратиками.
Смачного! Обов’язково діліться рецептом з друзями!