Просто поклала скумбрію в банку: таку скумбрію ви ще не їли! Секрети малосольною скумбрією
Скумбрія – це універсальна риба, яку можна зробити різними способами. Особливо смачна риба маринована, відмінно поєднується з різними гарнірами, можна використовувати для салатів, форшмака.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- скумбрія свіжа або морожена, 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор 1 ст.л;
- олія 50 мл;
- вода, 500 мл;
перець духмяний, горошком лавровий лист гірчиця зернами.
Процес приготування
Рибу очищаємо від всього зайвого, прибираємо нутрощі і промиваємо тушки під холодною водою.
Цибулю ріжемо півкільцями.
Просушуємо паперовими рушниками, ріжемо порційними шматочками і складаємо в чисту скляну банку або будь-яку іншу ємність з кришкою, перекладаючи цибулею.
Доводимо воду до кипіння, змішуємо з сіллю і цукром, олією, спеціями і ароматними травами. Перемішуємо, поки сіль і цукор не розчиняться і знімаємо з вогню. Охолоджуємо.
Заливаємо маринад в рибу, накриваємо кришкою і ставимо на добу в холодильник.
Порада: можна просолити рибу 2 діб, тоді вона вийде більш солоною, м’якшою. Слабосолена скумбрія виходить через добу маринування.
При подачі, рибку змішуємо з кропом або петрушкою, виходить смачніша і ароматніша.