Просто поклала скумбрію в банку: таку скумбрію ви ще не їли! Секрети малосольною скумбрією

Скумбрія – це універсальна риба, яку можна зробити різними способами. Особливо смачна риба маринована, відмінно поєднується з різними гарнірами, можна використовувати для салатів, форшмака.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія свіжа або морожена, 2 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор 1 ст.л;
  • олія 50 мл;
  • вода, 500 мл;

перець духмяний, горошком лавровий лист гірчиця зернами.

Процес приготування

Рибу очищаємо від всього зайвого, прибираємо нутрощі і промиваємо тушки під холодною водою.

Цибулю ріжемо півкільцями.

Просушуємо паперовими рушниками, ріжемо порційними шматочками і складаємо в чисту скляну банку або будь-яку іншу ємність з кришкою, перекладаючи цибулею.

Доводимо воду до кипіння, змішуємо з сіллю і цукром, олією, спеціями і ароматними травами. Перемішуємо, поки сіль і цукор не розчиняться і знімаємо з вогню. Охолоджуємо.

Заливаємо маринад в рибу, накриваємо кришкою і ставимо на добу в холодильник.

Порада: можна просолити рибу 2 діб, тоді вона вийде більш солоною, м’якшою. Слабосолена скумбрія виходить через добу маринування.

При подачі, рибку змішуємо з кропом або петрушкою, виходить смачніша і ароматніша.

Не вдається скопіювати.