Простий і смачний рецепт «Асорті» з огірочків, шампіньйонів і болгарського перцю в цукровому сиропі. Нічого смачнішого я ще не пробувала. Огірочки виходять дуже смачні і хрусткі
Серед моїх закруток на зиму особливе місце займає овочеве асорті. Завжди пробую щось новеньке. От зустріла дуже цікавий рецепт з шампіньйонами в цукровому сиропі. Зацікавило, спробувала. Результат перевершив всі мої очікування. Нічого смачнішого я ще не їла.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Простий і смачний рецепт «Асорті» з огірочків, шампіньйонів і болгарського перцю. Мої домашні їх дуже люблять. Спробуйте смачні, хрусткі огірочки під закуску!
Необхідні інгредієнти:
- Огірки (маленькі) – 2 кг.
- Шампіньйони (маленькі) – 1 кг.
- Болгарські перці (різні: жовті, червоні) – 6 шт.
- Сіль – 150 г.
- Вода – 5 ст. л.
Покроковий рецепт приготування:
Сирі овочі нарізати на шматочки і залити солоною водою та дати постояти 2 години. Потім цю воду зливаємо.
Поки овочі маринуються, готуємо сироп.
Для сиропу потрібно:
- Вода – 5 стаканів.
- Цукор – 3 стакани.
- Оцет – 300 мл.
Коли сироп закипить, заливаємо ним наші овочі і стерилізуємо 7 хвилин.
Банки закатуємо кришками. Чекаємо до зими, щоб відкрити цю смакоту.
З цієї порції виходить 11 півлітрових баночок.
Рецепт – Галина Лис.
Фото – Галина Лис.
Нехай вам смакує!