Простий рецепт дуже смачного компоту із полуниці
Свіжу полуницю перебираємо, відбираючи стиглі, не пошкоджені ягоди, видаляємо чашолистки і гарненько промиваємо в друшляку під проточною водою. За один раз багато не накладайте, щоб повністю змити весь пісок і дрібне сміття.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Трилітрові банки простерилізувати. Розкладаємо ягоди полуниці по банкам, заповнюючи їх на чверть обсягу. Якщо ягоди одного розміру, можете відраховувати однакову їх кількість для кожної банки.
На 3 літрову банку нам знадобиться.
- 250 – 300 г полуниці;
- 2 – 2,5 склянки цукру;
- 1 ч. ложка лимонної кислоти.
Приготування
В наповнені полуницею банки, додаємо цукор, лимонку і заливаємо окропом, закатуємо кришками, перевертаємо банки догори дном, укутуємо ковдрою.
Тільки спробуйте приготувати такий компот і ви зажди будет його готувати.
Всім смачного!