Простий рецепт дуже смачного малинового варення

Для приготування малинового варення необхідний цукор і свіжа малина в пропорції 1:1. Тобто Ви самі вибираєте необхідну кількість продуктів в залежності від того, яку кількість варення Ви хочете заготовити.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Підгодовка ягід перед варінням

Отже, приступимо до підготовки ягід перед варінням варення. Перебираючи свіжу малину. Перезрілі і недозрілі ягоди, так само чашолистки з плодоніжками видаліть. Перебрані ягоди перекладіть в друшляк і повільно помістіть в воду. Вийнявши ягоди з води почекайте, поки вода стече повністю. Потім акуратно перекладіть малину в глибоке блюдо.

Іноді в малині зустрічаються білі дрібні черв’ячки. Це личинки малинового жука. Такі ягоди обов’язково потрібно обробити сольовим розчином. Для цього необхідно зробити розчин – в одному літрі води розчинити 10 грам солі. В отриманий розчин помістіть ягоди на десять хвилин. Личинки спливуть на поверхню. Їх потрібно видалити ложкою або шумівкою. Оброблену малину два рази промийте чистою водою.

Рецепт варення, описаний нижче, називається «п’ятихвилинка». Справа в тому, що при маленькій термічній обробці ягоди зберігають фолієву і саліцилову кислоту, мідь, калій, вітаміни В, С і залізо.

Тепер приступимо безпосередньо до процесу приготування малинового варення на зиму.

Очищену малину засипте цукром і залишіть приблизно на п’ять годин. Весь утворений за цей час сік злийте і кип’ятіть протягом десяти хвилин. Вийде сироп.

В отриманий сироп засипте ягоди, потім на слабкому вогні доведіть варення до кипіння і кип’ятіть ще п’ять хвилин. Таке варення збереже всі корисні речовини один рік.

Смачного!