Простий рецепт дуже смачних помідорів на зиму
Помідори на зиму – абсолютно незамінний вид заготовок. Помідори можна заготовити різними способами. Перш за все це консервація помідор. Помідори консервовані, як правило, готуються за допомогою засалювання і маринування.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Інгредієнти: (на 3х літрову банку)
- помідори;
- лавровий лист 2 шт;
- гілочки кропу;
- 2 ст.л. солі без гірки;
- 3 ст.л. цукру без гірки;
- 3 ст.л. оцту;
- перець горошком щіпка;
- вода.
Процес приготування
На дно чистої банки викласти гілочки кропу, і пару лаврових листочків. Зверху укласти помідори. (Помідори обов’язково помити і протерти)
Закип’ятити воду, і залити помідори окропом. Залишити на 15 – 20 хвилин.
Потім злити воду в каструлю і поставити закипати. В цей час всипати до помідорів сіль, цукор, додати оцет і перець горошком.
Коли вода закипить, влити її назад в банку і відразу закатати стерилізованими кришками.
Банку перевернути на бік, і трохи покатати по столу, щоб цукор і сіль добре розчинилися. Потім перевернути догори дном і укутати в теплі ковдри до повного охолодження.
Ось і весь рецепт, дуже простий. Але помідори виходять дуже смачні.