Простий рецепт ніжної і соковитої курки в сметанному соусі з овочами.

Куряче філе в сметані з овочами виходить дуже ніжним, соковитим, а підлива, що утворюється в процесі приготування – дуже ароматною і чудово поєднується з найрізноманітнішими гарнірами, наприклад, з рисом.

Нам потрібно:

  • курка – 6 частин
  • морква – 120 гр.
  • цибуля – 200 гр.
  • зелень кропу – 10-15 гр.
  • часник – 2-3 зубчики
  • сметана – 100 гр.
  • вода – 160 гр.
  • сіль
  • перець

Покроковий рецепт приготування:

Курку слід попередньо посолити і поперчити, обсмажити на сковороді до рум’яної скоринки з двох сторін. Зняти із сковороди. У цьому ж маслі обсмажити нарізану півкільцями цибулю. Коли цибуля стане м’якою додати моркву, натерту на великій тертці. Обсмажувати 5 хвилин.

Далі додати видавлений через прес часник, сметану, сіль, перець та воду. Перемішати, зверху викласти курку і посипати подрібненим кропом.

Зменшити вогонь і тушкувати під кришкою 20 хвилин, після цього курку перевернути і гасити ще 20 хвилин.

Не вдається скопіювати.