Простий рецепт приготування смачної риби з овочами
Риба — неймовірне джерело корисних елементів, необхідних у харчуванні людини. Тому на столі рибні страви мають бути присутні регулярно. При цьому навіть з найпростішої риби можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. А якщо готувати рибу в поєднанні з овочами, виходить ще корисніше та смачніше/
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Скумбрія в томаті з морквою і перцем
Для цього рецепта підійдуть і рибні тушки, і філе. Власне, і саму скумбрію можна замінити іншою рибою: судаком, щукою, хеком і т. д.
Інгредієнти:
- 600 грамів тушок або 500 грамів рибного філе;
- 1 склянка томатної пасти, злегка розведена теплою водою до консистенції сметани;
- 3 середніх або 2 великих моркви, натерті на середню тертку;
- 2 солодких червоних перця, нарізаних кубиками приблизно по 1 см;
- 1 цибулина будь-якого розміру;
- пучок дрібно нарубаного кропу і петрушки;
- по кілька горошин чорного і запашного перцю, пару листочків лаврового листа;
- 1-2 ложки оливкової олії;
- сіль.
Покрокове приготування:
1. У глибокій сковороді або сотейнику обсмажити на оливковій олії підготовлені овочі: терту моркву, цибулю і перець.
2. Перший час обсмажування проводиться на сильному вогні у відкритій сковорідці. Коли овочі пустять сік, присолити їх, додати до них горошини перцю, лавровий лист, після чого накрити кришкою і залишити на кілька хвилин на помірному вогні.
3. Поки овочі протушкуються, нарізати рибу порціонними шматками. Сильно дрібнити її не потрібно, шматочки мають бути по 3-5 сантиметрів.
4. Поки нарізалася риба, овочі протушкувалися. Далі необхідно влити в сковорідку склянку води (краще теплу), знову накрити кришкою, поставити на слабкий вогонь і тушкувати до повної готовності. Як тільки овочі стануть м’якими, додати до них томат-пюре, ще раз посолити і дати прокипіти.
5. Коли соус буде повністю готовий, у сковорідку закладається риба. Шматочки риби як би занурюються у томатно-овочевій суміш. Якщо риба не занурюється в соус повністю, необхідно зачерпнути соус ложкою і полити зверху.
6. Знову накрити сковорідку кришкою і тушкувати ще 20 хвилин на слабкому вогні. У процесі готування рибу не перевертати!
7. Під кінець посипати страву нарізаною зеленню і залишити на вогні ще хвилин на 5, не накривати кришкою.