Простий рецепт пишних і повітряних оладок: вся справа в правильному тісті
Здавалося б, всі продукти відомі, але правильні оладки, пишні, як пиріжки, і м’які виходять у тих господинь, які знають секрет приготування тіста.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Нам знадобиться:
- стакан кефіру, який постояв при кімнатній температурі;
- половина ч.л. соди;
- 2-3 ст.л. цукру;
- сіль на кінчику ножа;
- велике яйце;
- 300 грамів борошна;
- соняшникова олія для обсмажування.
У невелику каструльку розбиваємо куряче яйце, насипаємо цукор і сіль. Їх кількість я вказала приблизно, можете варіювати його за своїм смаком.
Збиваємо віночком, щоб вийшла пінка. Потім наливаємо туди трохи підігрітий кефір.
Перемішуємо і додаємо соду. Суміш повинна зашипіти. Ретельно перемішати і почекаємо, поки сода не прореагує з кефіром. Майбутнє тісто має забулькати і стати повітряним.
У кілька прийомів додаємо просіяне борошно, гарненько вимішуємо, не допускаючи утворення грудочок.
Коли тісто стане тягнучим і густим, значить, борошна більше додавати не потрібно. Якщо зібрати його в центрі, то воно не відразу буде розтікатися до бортиків.
У розігріту сковорідку наливаємо соняшникову олію. Столовою ложкою викладаємо тісто. Воно має не стікати, а як би сповзати з ложки на сковорідку, лише трохи розтікаючись в ширину.
Залишайте місце між оладками, щоб вони могли злегка підніматися. Коли схопиться тісто нагорі, перевертаємо на інший бік і дожарюємо.
До столу подаємо в гарячому вигляді. Ароматні і красиві оладки з легкою приємною кислинкою стануть прекрасним доповненням до чаю.