Простий та корисний салат моркви з часником та горіхами

Морква вважається незмінним компонентом багатьох салатів завдяки високому вмісту в ній каротину, такого корисного для нашого організму. В стравах, зокрема в салатах, морква дуже добре поєднується з часником. І якщо ти не противниця гостренького, то рецепт моркви з часником саме для тебе.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Сьогодні пропонуємо твоїй увазі рецепт моркви з часником в сирому вигляді, бо саме в сирих, а не варених овочах зберігається найбільше вітамінів. Заправляй такий салат майонезом, сметаною або олією, оскільки каротин є жиророзчинним вітаміном, так він краще засвоюється нашим організмом.

Мабуть, це оптимальний рецепт моркви з часником за критерієм швидкості і простоти приготування, користі й смаку.

Сирий салат: рецепт моркви з часником – інгредієнти:

  • 400 г моркви,
  • 3-5 зубків часнику,
  • 100 г волоських горіхів,
  • 2 ст. ложки майонезу,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Сирий салат: рецепт моркви з часником – приготування:

Волоські горіхи трохи обсуши на сковороді і подрібни у блендері.

Моркву помий, почисти і потри на крупній або середній тертці.

Часник потри на дрібній тертці або пропусти через часничницю.

За смаком можна додати тертий твердий сир.

З’єднай моркву з часником і горіхами, посоли, поперчи, заправ майонезом і перемішай. Салат готовий!

Виклади його в салатницю і подавай із гарніром або м’ясом.

Смачного!