Простий трюк, завдяки якому будь-яка риба вийде ароматною і соковитою
Це відмінний і простий метод підготовки риби до приготування. Після цього будь-яка риба вийде з апетитним ароматом, соковита з розкішним смаком.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Спосіб чудово підійде для всіх різновидів замороженої риби:
- хек,
- минтай,
- камбала,
- тріска,
- путасу.
Як відомо, при розморожуванні морська риба втрачає багато вологи, робиться пухка, а завдяки цьому способу, вона вийде щільною, соковитою і смачною.
Так само і для будь-якої річкової риби, яка часто має неприємний запах і присмак мулу. Після даної процедури, риба – щука, карась і інші придбають апетитний аромат і стане смачніша.
А тепер демонструю трюк
Трохи розморожену рибу слід випотрошити, а потім розрізати на порційні шматки або залишити цілком, залежно від того, що планується готувати.
Обов’язково видалити всі непотрібні частини – хвіст, плавники, голову (при необхідності).
У морської риби – чорну плівку з черевця, так як має неприємний гіркий присмак.
Тепер потрібно приготувати розчин з води солі і цукру. На один літр води потрібно додати столову ложку солі і таку ж кількість цукру.
Вода повинна бути не гаряча, і не холодна – приблизно 40 – 45 ° С, щоб в ній добре розчинилися і сіль, і цукор.
У розчин покласти шматочки риби і залишити в ньому на годину.
Що в результаті?
Завдяки простому розчину, з додаванням цукру і солі, відбувається дифузія, денатурація білків, клітини вбирають рідину, яка утримується в них. Пропадають неприємний аромат і присмак.
По закінченні часу рибу з розсолу потрібно вийняти, просушити паперовими рушниками, і можна приступати до подальшого приготування.
М’ясо риби стало щільним, як ніби риба охолоджена, і не піддавалася глибокому заморожуванню.
Навіть просто смажена риба – без гори овочів, молока і т.д., в тому числі путасу і минтай, вийдуть соковитими і смачними, з приємним ароматом. Смачного!