Пряна картопля в духовці

Немає нічого смачнішого, ніж прості страви, приготовані з душею. Так, з звичайної картоплі, вершкового масла і спецій можна створити ароматну, смачну і просто бездоганну за смаком страву. При цьому не доведеться стояти біля плити — весь процес пройде в духовці.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти

  • картопля — 500 г
  • вершкове масло — 100 г
  • карі — 1/2 ч. л.
  • паприка — 1/2 ч. л.
  • сіль — 1 ч. л.

Кроки

Сиру картоплю (або відварену) наріжте тонкими кружками. Обсушити від зайвої вологи.

Змішайте розтоплене вершкове масло і спеції.

Змастіть форму для запікання готовим пряним маслом. Потім викладіть шар картоплі. Картоплю також змастіть маслом. І так до тих пір, поки не закінчиться картопля. Форму накрийте фольгою і відправите в духовку.

Запікайте картопля при температурі 190 градусів. Перші 30 хвилин — під фольгою, інші 10 хвилин — без неї.

Подавайте запечену картоплю гарячою, щедрою посипте свіжою зеленню.

Якщо вирішили готувати пряну картоплю за першим варіантом (використовувати відварену), накривати форму фольгою не потрібно. Також зменшіть час запікання — картопля буде готова, коли з’явиться апетитний рум’янець. Смачного!

Не вдається скопіювати.