Приголомшлива пряна закуска на будь-який випадок. Зручно, просто та дуже смачно
Просто укладаємо грудинку в банки та запікаємо. Приголомшлива пряна закуска на будь-який випадок. Така нарізка ідеально підійде для бутербродів, супів і, навіть, для святкового застілля. Зручно, просто та дуже смачно!
Інгредієнти:
- Грудинка з гарним м’ясним прошарком – 2,2 кг.
- Сіль – 20 г.
- солодка паприка – 2 ч.л.
- Коріандр – 1 ч.л.
- Сушений часник – 1 ч.л.
- Сушена гірчиця – 0,5 ч.л.
- чебрець – 1 ч.л.
- Гострий перець – 0,5 ч.л.
- Кмин – 1/3 ч.л.
- Чорний перець
Спосіб приготування:
Беремо грудинку з гарним м’ясним прошарком і нарізаємо на великі шматочки прямо зі шкіркою. Змішуємо спеції: солодку паприку, коріандр, сухий часник, суху гірчицю, чебрець, гострий червоний перець, кмин, сіль та чорний мелений перець. Якщо щось зі списку не переносите – виключайте, а так я рекомендую використовувати все, всі спеції чудово поєднуються один з одним і, відповідно, з м’ясом.
Обвалюємо м’ясом у спеціях з усіх боків і щільно вкладаємо у банки. У півлітрову баночку я кладу 3-4 середні шматочки. Для зручності краще використовувати банки з широкою шийкою, але якщо таких немає, пригодяться і звичайні, просто підганяйте м’ясні шматочки за розміром шийки, щоб зручно було їх потім діставати.
Прикриваємо банки кришками (не закручуємо), ставимо спочатку холодну духовку на 200 градусів. Чекаємо, поки в банці з’являться “перші бульбашки” (хвилин через 30), потім зменшуємо нагрівання до 120 градусів і з цього моменту запікаємо рівно півтори години. Після запікання дістаємо, щільно закручуємо кришками, остуджуємо до кімнатної температури та прибираємо на зберігання холодильник. Зберігати закуску можна до півроку.
Подивіться, що виходить – виглядає супер апетитно! А який аромат, друзі, ммм, словами цього не передати. Штука, до речі, дуже зручна, можна зробити відразу більше, і, при необхідності, діставати і є.
Якщо готуватимете, робіть саме в банках. Ні горщики, ні рукав, ні фольга не дадуть такого ефекту, як скляна банка – перевірено!