Приготувавши картопляні оладки в духовці, перестала смажити пиріжки
Я дуже люблю їсти пиріжки, але кожен раз, коли я починаю їх робити, мені доводиться витрачати на їх приготування майже весь день. Тому нещодавно я знайшла їм альтернативу — оладки з картоплі, які і смак мають просто чудовий, і готуються набагато простіше, ніж пиріжки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Рецепт приготування оладок
Щоб зробити цю апетитну випічку, нам знадобляться такі інгредієнти, як:
- кілограм почищеної картоплі;
- 500 грам борошна;
- одна столова ложка і пару чайних ложечок солі;
- 200 грам охолодженого смальцю.
І в першу чергу картопля ріжемо на невеликі кубики, кладемо в воду з двома чайними ложками солі, а потім варимо і робимо з нього пюре.
Як картопля охолоне, додаємо до неї борошно і сіль, що залишилася, а потім месім тісто руками. Як маса стане однорідною, додаємо до неї смалець і ще раз все гарненько перемішуємо. Далі тісто розгортаємо в пласт товщиною в 1,5 см, а потім нарізаємо з них кружечки з діаметром в 6-8 см.
Ось і все, тепер залишилося лише перекласти оладки на деко, застелене пергаментом, і випікати їх в попередньо розігрітій до 200 ° С духовці протягом 40 хвилин.
Єдине, в середині випікання їх потрібно буде перевернути, щоб випічка наша була покрита хрусткою скоринкою з обох сторін. А як час закінчиться, оладки можна буде тут же подавати до столу.