«П’яна курка». Просто готувати – смачно їсти
Цим оригінальним рецептом можна здивувати гостей, особливо, якщо процес приготування буде проходити у них на очах. А гостей запрошувати доведеться, не з’їсти ж наодинці цілу курку!
Про це пие Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Складові:
- Курка
- Оцет – 1 столова ложка
- Оливкова олія – 3 чайні ложки
- Мед – 3 чайні ложки
- Гірчиця – 1 столова ложка
- Томатна паста – 1 столова ложка
- Часник сушений – 1 чайна ложка
- Розмарин – 1 чайна ложка
- Паприка – 1 чайна ложка
- Перець чорний мелений
- сіль
- Пиво – 1 банка (ми використовували світле)
Спочатку робимо суміш, якою треба буде обмазати курку:
Змішуємо оцет, оливкову олію, мед, гірчицю, томатну пасту, часник, розмарин, паприку, солимо, перчимо.
Додаємо чотири столові ложки пива і все перемішуємо.
Тепер треба взяти термостійкий (жароміцний) стакан і налити в нього 100 мл пива. Такої склянки у нас не було, а приготувати курку за таким рецептом дуже хотілося, і тому, стакан взяли простий керамічний, але товстостінний.
Тепер треба застелити деко папером для випікання і поставити на нього склянку з пивом:
Пиво в склянці.
Зверху на склянку урочисто садимо курку:
Ось як вона сидить важливо. Поки ще твереза.
І обмазуємо її заздалегідь приготовленою сумішшю:
Після, переміщаємо курку в холодну духовку і лише потім запалюємо її. Це потрібно зробити для того, щоб не лопнув стакан від різкого нагріву.
Десь через годину готування, судячи по звуку, пиво в склянці закипіло і хмільні пари стали надувати курку, курка злегка роздулася в розмірах і я навіть подумала, що вона може зіскочити зі склянки і як повітряна кулька вилетіти з духовки, але все обійшлося
Приготування курки у нас зайняло близько двох годин, по-перше, духовка була розігріта, а по-друге, вона у нас сама по собі малопотужна. За ідеєю, має вистачити однієї години при температурі близько 160-ти градусів.
Знімаємо курку зі склянки: П’яна курка готова.
Розрізаємо на шматочки і подаємо до столу, або її одну, або з гарніром.
Отримана курка вельми і вельми ніжна, пари пива роблять її соковитою, вона просто тане на язиці, обмазка ж надає курці апетитний аромат. Приготуйте, не пошкодуєте!