П’ять цікавих та смачних рецептів приготування кабачкової ікри

Кабачкова ікра вважається найпопулярнішою закускою в українській кухні. Рецептів приготування безліч. Пропонуємо ознайомитися з 5 найцікавішими та найсмачнішими.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Доброта

Ікра з кабачків та часнику.

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді 4 шт.;
  • Морква 2 шт.;
  • Часник 2 зуб.;
  • Помідори 3 шт.;
  • Морська сіль;
  • Рослинна олія.

Спосіб приготування:

  1. Почистьте кабачки від шкірки й насіння та поріжте кубиками.
  2. Почистьте та наріжте дрібно моркву.
  3. Складіть підготовані овочі в сотейник, додайте 250 мл води та тушкуйте на маленькому вогні до м’якості.
  4. Помийте, дрібно наріжте та додайте до овочей помідори.
  5. Також, додайте сіль, олію, перемішайте та ще трішки потушкуйте з відкритою кришкою.
  6. Почистьте та дрібно наріжте часник й додайте в готову ікру.

Кабачкова ікра по ГОСТу.

Інгредієнти:

  • Кабачки будь-які 3 кг.;
  • Паста з томатів 250 гр.;
  • Майонез 30% 250 гр.;
  • Часник 5 зуб.;
  • Перець гострий 1 шт.;
  • Морська сіль.

Спосіб приготування:

  1. Почистьте кабачки, відваріть в солоній воді та пропустіть через м’ясорубку.
  2. Додайте пасту, майонез, подрібнений перець й часник, сіль та проваріть 30 хвилин.
  3. Розкладіть по стерильним банкам та закатайте.

Ікра з кабачків та болгарського перцю.

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді 4 шт.;
  • Болгарський червоний перець 2 шт.;
  • Ріпчаста цибуля 2 шт.;
  • Помідори 2 шт.;
  • Рослинна олія 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Помийте та поріжте соломкою кабачки й обсмажте їх в олії.
  2. Очистьте та поріжте соломкою овочі й додайте до кабачків.
  3. Додайте сіль, перець та тушкуйте на маленькому вогні до готовності.

Кабачково-баклажанна ікра.

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді 1 кг.;
  • Баклажани 700 гр.;
  • Болгарський перець 1 шт.;
  • Морква 600 гр.;
  • Ріпчаста цибуля 2 шт.;
  • Аджика 3 ст. л.;
  • Морська сіль 1 ч. л.;
  • Цукор пісок 1 ч. л.;
  • Рослинна олія 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Очистьте від шкірки кабачки, моркву та баклажани. Овочі вибирайте приблизно однакового розміру.
  2. Викладіть їх на застелене фольгою деко, закрийте шаром фольги та запікайте годину у розігрітій до 200 градусів духовці на верхній полиці.
  3. Перекрутіть готові овочі через м’ясорубку, пересипте в каструлю та потримайте пару хвилин з закритою кришкою.
  4. Почистьте й поріжте цибулю кубиками та обсмажте до золотого кольору в олії.
  5. Додайте цибулю до овочевого пюре, перемішайте та поставте на середній вогонь.
  6. Коли суміш почне закипати, додайте аджику та перемішайте.
  7. Додайте цукор, сіль та протушкуйте ще 5 хвилин.

Ікра з кабачків без помідорів.

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді 1,5 кг.;
  • Ріпчаста цибуля 2 шт.;
  • Морква 2 шт.;
  • Часник 3 зуб.;
  • Морська сіль;
  • Перець чорний мелений;
  • Рослинна олія.

Спосіб приготування:

  1. Натріть кабачки на дрібній тертці, відіжміть сік, додайте сіль та проваріть пів години на повільному вогні.
  2. Очищену цибулю дрібно поріжте, а моркву натріть на тертці з дрібними отворами.
  3. Обсмажте овочі в олії, додайте проціджені кабачки та готуйте 10 хвилин на повільному вогні.
  4. Додайте пропущений через прес часник, перець, сіль та тушкуйте ще 5 хвилин.

Приємного апетиту!