Пиріг «Готуй хоч кожен день, не набридне». Смачне тісто, добрий з будь-якою начинкою
Вся краса цього пирога в тісті. Воно виходить смачним, розсипчастим, при цьому не сильно кришиться.
Про це пише Мій Світ,, за матеріалами Лебедине гніздо
У тіста легкий, вершковий аромат. Всі, хто готував за цим рецептом, тільки дякую говорили. А підходить це тісто для будь-якого виду начинки, як для солодкої, так і для солоної. Все, що потрібно, це лише бажання з’їсти смачний, гарячий шматочок цього пирога.
Необхідні продукти:
- борошно — 600 г.,
- сметана — 150 г.,
- яйце — 2 шт. для тіста і 1 шт для начинки,
- олія соняшникова — 100 г.,
- масло вершкове — 100 г.,
- розпушувач — 11 г.,
- сіль — 0,5 ч.л.,
- цукор — 20 г.,
- сир моцарелла або сулугуні — 200 г.,
- бринза — 200 г.,
- твердий сир, будь-який — 200 г.,
- зелень (кріп, петрушка, черемша та ін.) — 1 великий пучок.
Покроковий процес приготування:
Для того, щоб зробити пісочне тісто для сирного пирога, треба змішати олію і вершкове масло і додати до них сметану.
Все добре розмішати. До суміші масел додати сіль, цукор і яйця, все збити до однорідності. До борошна додати розпушувач і змішати ці інгредієнти за допомогою віночка. Так розпушувач буде розподілятися по тісту рівномірніше. Борошно з розпушувачем треба додати до рідких продуктів і замісити тісто.
Тісто буде м’яке, еластичне. Воно не повинно прилипати до рук і столу. Його треба накрити плівкою і відставити убік на 10 хвилин, нехай борошно набухає.
Поки тісто відпочиває, треба натерти сир. Сир по можливості краще вибирати не сильно солоний, інакше є ризик на виході отримати пересолений пиріг.
Зелень треба дрібно нарізати і додати до сиру, туди ж додаємо яйце і розмішуємо начинку. Готово!
Тісто розкатуємо в коло і викладаємо у форму. У моє форми діаметр 26 см. При цьому розмірі пиріг виходить високим і добре пропікається.
Виклавши тісто, робимо бортики і викладаємо сир.
Запікаємо пиріг в розігрітій духовці, при температурі 160 градусів 40 хвилин.
Залишається вийняти пиріг з форми, дати йому хоч трохи охолонути і можна насолоджуватися! З солодким чаєм він особливо гарний!