Пиріг «Хвилі Дунаю» з вишнею. Дуже смачний, душевний, домашній, святковий!

Соковитий, ніжний і дуже смачний пиріг з вишнею. Такий пиріг можна приготувати не тільки до сімейного чаювання, але і на святковий стіл, адже в ньому вдало поєднуються всі інгредієнти, що робить смак цього пирога просто незабутнім!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти:

  • молоко, цукор і соняшникова олія по 150 г;
  • яйця 3 шт;
  • борошно, 320 г;
  • какао і розпушувач по 2 ч.л;
  • вишня заморожена, 250 г;
  • молоко, 2 ст.л.

* Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури (крім вишні)

Крем:

  • яйце, 1 шт;
  • молоко, 300 мл;
  • цукор, 90 г;
  • масло вершкове жирне, 150 г;
  • ванільний цукор, 1 ч.л;
  • крохмаль кукурудзяний, 20 г;
  • борошно, 10 г.

Глазур:

  • шоколад темний, 80 г;
  • масло вершкове, 1 ч.л;
  • вершки жирні, 60 – 80 г.

Як приготувати пиріг Дунайські хвилі:

Продукти повинні бути кімнатної температури, олію беріть рафіновану.

Порада: якщо у вас заморожена вишня – не розморожувати. Тільки в тому випадку, якщо на ній багато льоду, її можна розморозити і злити рідину.

Білки відділяємо від жовтків і збиваємо до пишної піни і частинами всипаємо цукор до стійкої і густої маси.

По одному додаємо жовтки і збиваємо. Вливаємо частинами олію і збиваємо.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо. Частинами додаємо в масу і між борошном вливаємо молоко. Перемішуємо лопаткою дуже акуратно.

Ділимо тісто на 2 частини і одну змішуємо з какао і 2 столовими ложками молока. Вимішуємо.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо світле тісто, розрівнюємо і потім виливаємо шоколадне.

Вдавлюємо трохи в тісто вишню або малину.

Пиріг «Хвилі Дунаю» з вишнею. Дуже смачний, душевний, домашній, святковий!

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 – 35 хвилин, перевіряємо готовність зубочисткою. Охолоджуємо бісквіт.

Для крему змішуємо всі інгредієнти крім вершкового масла і варимо заварний крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи.

Вершкове масло розм’якшуємо і збиваємо близько 7 хвилин, потім частинами додаємо крем і збиваємо до однорідності.

Викладаємо крем на пиріг, розрівнюємо.

Топимо шоколад в теплих вершках з вершковим маслом, перемішуємо до однорідності.

Поливаємо зверху пиріг глазур’ю – вона повинна бути злегка теплою, прибираємо пиріг в холодильник на кілька годин.

Пиріг «Хвилі Дунаю» з вишнею. Дуже смачний, душевний, домашній, святковий!

Ви можете залишити його і на ніч, але досить і кількох годин для його стабілізації. Приємного чаювання!

Пиріг «Хвилі Дунаю» з вишнею. Дуже смачний, душевний, домашній, святковий!