Пиріг «Хвилі Дунаю» з вишнею. Дуже смачний, душевний, домашній, святковий!
Соковитий, ніжний і дуже смачний пиріг з вишнею. Такий пиріг можна приготувати не тільки до сімейного чаювання, але і на святковий стіл, адже в ньому вдало поєднуються всі інгредієнти, що робить смак цього пирога просто незабутнім!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти:
- молоко, цукор і соняшникова олія по 150 г;
- яйця 3 шт;
- борошно, 320 г;
- какао і розпушувач по 2 ч.л;
- вишня заморожена, 250 г;
- молоко, 2 ст.л.
* Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури (крім вишні)
Крем:
- яйце, 1 шт;
- молоко, 300 мл;
- цукор, 90 г;
- масло вершкове жирне, 150 г;
- ванільний цукор, 1 ч.л;
- крохмаль кукурудзяний, 20 г;
- борошно, 10 г.
Глазур:
- шоколад темний, 80 г;
- масло вершкове, 1 ч.л;
- вершки жирні, 60 – 80 г.
Як приготувати пиріг Дунайські хвилі:
Продукти повинні бути кімнатної температури, олію беріть рафіновану.
Порада: якщо у вас заморожена вишня – не розморожувати. Тільки в тому випадку, якщо на ній багато льоду, її можна розморозити і злити рідину.
Білки відділяємо від жовтків і збиваємо до пишної піни і частинами всипаємо цукор до стійкої і густої маси.
По одному додаємо жовтки і збиваємо. Вливаємо частинами олію і збиваємо.
Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо. Частинами додаємо в масу і між борошном вливаємо молоко. Перемішуємо лопаткою дуже акуратно.
Ділимо тісто на 2 частини і одну змішуємо з какао і 2 столовими ложками молока. Вимішуємо.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо світле тісто, розрівнюємо і потім виливаємо шоколадне.
Вдавлюємо трохи в тісто вишню або малину.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 30 – 35 хвилин, перевіряємо готовність зубочисткою. Охолоджуємо бісквіт.
Для крему змішуємо всі інгредієнти крім вершкового масла і варимо заварний крем на невеликому вогні, постійно перемішуючи.
Вершкове масло розм’якшуємо і збиваємо близько 7 хвилин, потім частинами додаємо крем і збиваємо до однорідності.
Викладаємо крем на пиріг, розрівнюємо.
Топимо шоколад в теплих вершках з вершковим маслом, перемішуємо до однорідності.
Поливаємо зверху пиріг глазур’ю – вона повинна бути злегка теплою, прибираємо пиріг в холодильник на кілька годин.
Ви можете залишити його і на ніч, але досить і кількох годин для його стабілізації. Приємного чаювання!