Пиріг на кефірі з абрикосами. Просто, швидко і смачно!
Сьогодні готую чудовий пиріг з абрикосами (можна замінити на нектарини або персики) на кефірі. Смак якого чудово гармонує з приємною кислинкою абрикосів. Цей рецепт простої і смачної домашньої випічки вам обов’язково стане в нагоді! Спробуйте приготувати!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Необхідні продукти:
- вершкове масло — 150 гр.
- цукор — 140 гр.
- яйця — 3 шт.
- кефір — 140 мл
- борошно — 270 гр.
- розпушувач — 7 гр.
- сіль — дрібка
- ванілін
- абрикоси — 350 гр.
Всі інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури.
Покроковий процес приготування:
1. Відразу включаємо грітися духовку на 180 градусів. Почнемо ми з підготовки форми для випічки. Її діаметр 23 см. Щоб випічка не прилипла, можна застелити форму пергаментним папером або зробити так звану «французьку сорочку». Тонким шаром змащуємо форму вершковим маслом, потім обсипаємо борошном, струшуючи надлишки. Просіваємо все необхідну за рецептом борошно і змішуємо його з розпушувачем.
2. Тепер нам потрібні абрикоси — заздалегідь миємо їх, обсушуємо і відокремлюємо від кісточки. Одну частину нарізаємо на кубики, а другу можна розділити на 2 частини.
3. М’яке вершкове масло починаємо збивати. Додамо сіль, цукор і ванілін. Всі продукти повинні бути кімнатної температури. Збивати будемо в світлу, пухку масу.
4. Після цього додаємо яйця і вливаємо кефір.
5. В останню чергу всипаємо борошно з розпушувачем і швидко замішуємо однорідне тісто.
6. Після того, як наше тісто готове, додамо дрібно нарізані абрикоси і гарненько перемішуємо.
7. Викладаємо його в підготовлену форму для випічки і зверху розкладаємо абрикоси зрізом вниз.
8. Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 50 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку, перевіряйте на сухий сірник. У мене духовка електрична, нагрів — верх низ, без конвекції.
8. Наш пиріг готовий, даємо йому трохи охолонути у формі і акуратно перекладаємо на сервірувальну тарілку. При бажанні ви можете посипати випічку цукровою пудрою. Нарізаємо на шматочки і насолоджуємося чудовим смаком.