Пиріг на швидку руку, з будь-якими ягодами або фруктами. Актуальна випічка в літній період
Ніжне тісто з ягідками, виходить дуже пишним і повітряним, м’яким. Такий пиріг готується досить швидко і просто, а результат буде вражаючий.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- соняшникова олія рафінована, 100 г;
- яйця, 3 шт;
- сметана, 100 г;
- цукор, 200 г;
- сіль дрібка;
- ванілін;
- розпушувач, 1 пакетик;
- борошно, 250 г;
- вишні, 250 г.
Процес приготування пирога
Ягоди промиваємо, прибираємо кісточки і залишаємо стікати, потім змішуємо з ложкою крохмалю.
Олію з яйцем збиваємо занурювальним блендером до густої маси.
Порада: такий прийом допомагає зробити тісто дуже пишним і повітряним. Але можна збити яйця з цукром і олію додати потім разом зі сметаною.
Решта яйця (2 шт) змішуємо з сіллю, цукром і збиваємо до розчинення цукру і пишності.
Змішуємо обидві маси, додаємо сметану будь-якої жирності і збиваємо до однорідності міксером.
Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в тісто і лопаткою вимішуємо. Тісто виходить середньої густини.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто, викладаємо вишню і заливаємо рештою тістом.
Дно роз’ємної форми застеляємо пергаментом, а боки змащуємо шматочком вершкового масла.
Випікаємо при 180 градусах близько 45 хвилин.
Пиріг виходить дуже пишним і повітряним, ароматним.
Охолоджений можна посипати цукровою пудрою або розрізати на 2 коржі, змастити сметанним кремом і зробити невеликий тортик.