Пиріг-піца за 8 хвилин разом із випічкою. Готується дуже просто і виходить неймовірно смачно

Ароматне, м’яке тісто, не намокає, дуже запашне, нам сподобалося навіть більше, ніж тісто на класичну італійську піцу на дріжджах, тісто зробили тонше на лист, розрівняли руками, прям шалено вийшло.

Інгредієнти:

  • Молоко – 100мл.
  • Борошно – 200гр.
  • Яйце -1 шт.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Сіль-1/2 ч.л.
  • Сода – 1/2ч.л (погашена)

Начинка:

  • Печериці – 1-2 шт.
  • Ковбаса – 100гр.
  • Сир – 60-100гр
  • Майонез – 1ст.л
  • Кетчуп – 1ст.л

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для початку замісимо тісто, готується воно швидко. У миску наливаємо 100мл молока, додаємо сіль, олію, половину чайної ложки соди погасимо оцтом. Розбиваємо яйце та перемішуємо. Додаємо просіяне борошно 200гр, замішуємо тісто.

Тісто виходить м’яке, до рук не липне. Тісто закриємо харчовою плівкою і дамо постояти 15 хвилин, а цим часом приготуємо начинку.

Наріжемо пластинками свіжі гриби, у мене печериці, наріжемо кружальцями ковбасу, у нас відварена сарделька.

Беремо тарілку від мікрохвильової печі, змащуємо олією. Тісто розгортаємо в коло діаметром тарілки від мікрохвильової печі. Кладемо тісто на тарілку і готуємо в мікрохвильовій печі при потужності 750 Ватт 5 хвилин.

Готову основу змащуємо майонезом з кетчупом, викладаємо начинку, ковбасу та гриби, добре присипаємо тертим сиром, ставимо у мікрохвильову піч і готуємо при потужності 750 Ватт ще 3 хвилини. Пиріг піца готовий.

Начинка може бути найрізноманітніша, на Ваш смак, м’ясна, овочева, грибна, та й просто з того, що знайдеться в холодильнику і під рукою. Сама основа виходить м’яка та смачна. Пробували?