Пиріг шарлотка: черговий шедевр! Невичерпна фантазія

Шарлотка – це один з найпростіших і популярних видів десертів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • – борошно, 220 г;
  • – цукор, 200 г;
  • – яйця, 4 шт;
  • – вершкове масло, 170 г;
  • – сіль щіпка;
  • – молоко, 100 мл;
  • – ванільний цукор, 1 ч.л;
  • – розпушувач, 1 ч.л;
  • – ягоди або фрукти за смаком.

Білки відділяємо від жовтків. Білки збиваємо до пишної і густої піни, всипаємо 1 ст.л. цукру і збиваємо до стійких піків. Поставимо на годину в холодильник.

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з рештою цукру і ваніліном, збиваємо до однорідності і вводимо по 1 жовтку і збиваємо до густої маси.

Духовку розігріваємо до 170 градусів.

Борошно змішати з розпушувачем, просіваємо і всипаємо в тісто половину і вливаємо половину молока, перемішуємо і потім висипаємо залишок борошна і вливаємо залишок молока. Довго місити тісто не потрібно, як тільки ви бачите, що воно повністю однорідне, забираємо міксер.

Виймаємо білки і порційно вливаємо в тісто знизу вгору.

Форму для випічки застилаємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і розкладаємо на поверхню шматочки фруктів або ягоди на ваш смак. Посипаємо цукром.

Випікаємо протягом 50 – 60 хвилин, не відкривати дверцята в перші 30 хвилин випікання.