Пиріг шарлотка: черговий шедевр! Невичерпна фантазія
Шарлотка – це один з найпростіших і популярних видів десертів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – борошно, 220 г;
- – цукор, 200 г;
- – яйця, 4 шт;
- – вершкове масло, 170 г;
- – сіль щіпка;
- – молоко, 100 мл;
- – ванільний цукор, 1 ч.л;
- – розпушувач, 1 ч.л;
- – ягоди або фрукти за смаком.
Білки відділяємо від жовтків. Білки збиваємо до пишної і густої піни, всипаємо 1 ст.л. цукру і збиваємо до стійких піків. Поставимо на годину в холодильник.
Розм’якшене вершкове масло змішуємо з рештою цукру і ваніліном, збиваємо до однорідності і вводимо по 1 жовтку і збиваємо до густої маси.
Духовку розігріваємо до 170 градусів.
Борошно змішати з розпушувачем, просіваємо і всипаємо в тісто половину і вливаємо половину молока, перемішуємо і потім висипаємо залишок борошна і вливаємо залишок молока. Довго місити тісто не потрібно, як тільки ви бачите, що воно повністю однорідне, забираємо міксер.
Виймаємо білки і порційно вливаємо в тісто знизу вгору.
Форму для випічки застилаємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Виливаємо тісто і розкладаємо на поверхню шматочки фруктів або ягоди на ваш смак. Посипаємо цукром.
Випікаємо протягом 50 – 60 хвилин, не відкривати дверцята в перші 30 хвилин випікання.