Пиріг «Шоколадна таємниця» з сирною начинкою
Люблю випічку з сиром особливо ту яка робиться швидко, не враховуючи час на випічку. Так ось ділюся з вами таким дивовижно смачним рецептом пирога. Він мене багато разів виручав до приїзду гостей і всі залишалися дуже задоволені. Смачний, розсипчастий сирний пиріг підкорить серця ваших рідних і гостей.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
ІНГРЕДІЄНТИ
Для шоколадного тіста
- Шоколад — 100г
- Вершкове масло — 100г
- Цукор — 100г
- Борошно — 100г
- Какао — 2 ст.л.
- Яйце — 2 шт
- Розпушувач — 0.5 ч.л.
- Ванілін — 1 пакетик
- Сіль — дрібка
Для сирного шару:
- Сир домашній — 250 г
- Цукор — 2 ст.л.
- Яйце — 1 шт
- Ванілін 1 пакетик
Приготування
Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в емальовану каструльку, до шоколаду додаємо вершкове масло.
Ставимо каструлю на повільний вогонь помішуючи ложкою даємо маслу з шоколадом розтопиться і прибираємо масу з вогню.
Міксером збиваємо яйця з сіллю і цукром. З’єднуємо яєчну суміш з олійно-шоколадною, перемішуємо ложкою до однорідності.
Борошно змішати з какао і розпушувачем, з’єднуємо з рідкою сумішшю. Замішуємо тісто добре все перемішуючи.
Приготуємо сирну начинку, перемішуємо сир, цукор, яйце і ванілін.
Викладаємо на дно форми для випікання трохи шоколадного тіста, далі шар сирної начинки, чергуємо шари ще раз (маємо отримати два шоколадних шару, два сирних)
За допомогою дерев’яної палички робимо візерунки на тісті, але можна і не робити це за бажанням.
Відправляємо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 30-40 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовому пирогу даємо охолонути, ріжемо на порційні шматочки і подаємо на стіл з чаєм або кавою. Приємного вам чаювання!