Пиріг «Трухлявий пень». Готується із продуктів, які є завжди під рукою, але при цьому виходить м’яким, вологим, ну дуже смачний
Пиріг «Трухлявий пень» за рецептом з маминого кулінарного зошита.
Ну дуже смачний! Завдяки цьому рецепту варення не залежується. Готується із продуктів, які є завжди під рукою, але при цьому виходить м’яким, вологим та смачним.
Рецепт:
- яйця -3шт
- сіль -1/3ч.л.
- цукор -100г
- варення -1ст (250г)
- Ванільний цукор -1 пачка
- розпушувач -11г
- борошно -150г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Розділимо 3 яйця на білок та жовток. До білків додаємо щіпку солі та збиваємо міксером до стійких піків.
В іншу миску кладемо 3 жовтки, додаємо 100 г цукру і 1 пачку ванільного цукру. Збиваємо міксером до просвітлення. Додаємо до білків і перемішуємо, тепер додаємо 1 склянку будь-якого варення у мене сьогодні яблучно-брусничне.
Відміряємо 150 г борошна, додамо 1 пачку розпушувача і перемішаємо. Додаємо борошно з розпушувачем у тісто. Тісто готове.
Форму змащуємо олією, у нас діаметром 24 см, викладаємо тісто і ставимо в духовку, випікаємо при 180 градусах 30-35 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий пиріг дістаємо, даємо йому трохи охолонути, розрізаємо та подаємо до столу. Вологий, пухкий та дуже смачний.