Пиріг з яким справиться навіть новачок. А виходить завжди на 5+
Заливний пиріг на кефірі, схоже це найвдаліший рецепт тіста на кефірі. Не осідає, завжди пропікається і найголовніше немає готового пирога ефекту мокрого пирога.
Інгредієнти:
Для тесту:
- кефір -300мл
- яйця -2шт
- борошно – 220г
- сіль -1ч.л.л
- сода -1ч.л
- олія -70 мл
Для начинки:
- капуста -300г
- цибулина -1шт
- яйця -2шт
- зелень – за бажанням
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У нас сьогодні капустяна начинка, можна будь-яку іншу.
Цибулину поріжемо кубиками, 300 грам капусти свіжою нашаткуємо соломкою.
Обсмажимо спочатку цибулю до напівпрозорості на невеликій кількості рослинної олії, потім додаємо капусту і смажимо хвилин 5, не потрібно доводити капусту до готовності, достатньо того, що вона зменшиться в об’ємі і злегка згаситься. Тепер додаємо сіль, чорний перець, перемішуємо та знімаємо з вогню.
Відварені яйця поріжемо кубиками і порубаємо зелень кропу, додамо до капусти. Перемішуємо, готова начинка.
Приготуємо тісто. У миску розбиваємо 2 яйця, вливаємо 300 мл кефіру, додаємо чайну ложку солі без гірки, перемішуємо, вливаємо 70 мл рослинної олії і додаємо борошно 220 грам, що просіює, тепер додаємо 1ч.л. соди без гірки, щоб бути впевненим, що сода погаситься у кефірі, ми додаємо трохи лимонного соку. Ще раз перемішуємо, тісто готове.
Беремо форму, діаметр нашої форми 24 см, змащуємо маслом, наливаємо половину тіста, кладемо начинку, заливаємо другою половиною тіста.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин або орієнтуйтеся по духовці.