Пиріг за маминим рецептом, все змішали і готово

Пропонуєм приготувати дуже смачний пиріг за маминим рецептом. Готую його з дитинства, завжди виходить цікавим та смачним.

Нам потрібно:

варення будь-яке – 1 ст.
сода – 1 ч.л.
яйця курячі – 2 шт. (С1 або С0)
цукровий пісок – 0,5 ст.
кефір будь-якої жирності – 1 ст.
борошно пшеничне в/с – 2,5 ст.
олія рослинна для змащування форми

Покроковий рецепт приготування:

У миску кладу склянку будь-якого варення, у мене сьогодні яблучне. До варення додаю соду і добре перемішую. Сода, вступаючи в контакт з варенням, змінює його колір і маса трохи піниться. Нічого не бійтеся, так і має бути. Відставляю миску убік.

В іншу миску просіюю 2,5 склянки пшеничного борошна. Хтось зараз скаже, то це за мірки такі – склянки, вони різні. Так, склянки різні, тому коли щось виміряєте в рецепті склянками, то це має бути одна склянка, тобто однаковою склянкою відміряєте всі продукти і все. А який він у вас буде – 200 мл або 250 мл – значення не має.

У миску до варення з содою додаю цукровий пісок, яйця та кефір, перемішую все вінчиком або вилкою. Дуже нічого вимішувати не потрібно, просто перебити яйця. Тепер за 2 або 3 прийоми додаю борошно, що просіює, продовжуючи перемішувати все вінчиком.

Форму для запікання змащу рослинною олією. У мене форма 24 см у діаметрі. Виливаю все тісто у форму та ставлю в духовку, розігріту до 180 градусів. Дверцята духовки не відкривайте 30 хвилин, а потім перевіряйте пиріг на готовність шпажкою.

Готовому пирогу даємо охолонути, а потім, за бажання, посипаємо цукровою пудрою.

Не вдається скопіювати.