Пиріжки на заварний тісті

Пиріжки з заварного тіста дуже м’які і смачні, довго не черствіють. На другий, і на третій день ще добрі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Продукти

  • 3 склянки +3 ст. ложки борошна гіркою,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 1 ч. ложка солі,
  • 2 яйця
  • 3 ст. ложки соняшникової олії,
  • дріжджі 11 гр. (пакетик)
  • начинка для пиріжків

Як приготувати пиріжки на заварний тісті

У миску кладемо 3 ст. ложки борошна, цукор, сіль і олію.

Швидко додаємо стакан кип’ятку і все розмішуємо віночком.

Якщо будуть дрібні грудки, не страшно, при подальшому замішуванні вони розійдуться.

Окремо в половині склянки теплої води розмішуємо пачку (11 гр.) дріжджів, додаємо до охололого тіста.

Туди ж кладемо 2 жовтки. Розмішуємо.

І всипаємо поступово 3 склянки просіяного борошна. Добре вимішуємо тісто.

Потім продовжуємо вимішувати на столі, насипавши на нього борошно, поки тісто не стане відлипати від рук.

Кладемо тісто в миску, присипаємо трохи борошном, щоб рушник не прилипав, накриваємо рушником поки воно підходить.

Ставимо в тепле місце на годину. За годину тісто добре піднімається. Обминаємо його. І ділимо на кілька кульок.

Змащуємо стіл олією, починаємо обробляти пиріжки.

Кружки тіста розминаємо руками і кладемо начинку, защипуємо краї. Тісто настільки пластичне, що скалка тут не буде потрібна. І краї защипуються прекрасно.

Начинка може бути будь-яка. У мене було дві картоплі з грибами, цибулею і сиром.

З цієї кількості тіста у мене вийшло 15 великих пиріжків.

Поки обробляла їх, перші пиріжки підійшли прямо на столі.

Попередньо розігріваємо олію в сковорідці і починаємо смажити наших красенів.

Смажимо на помірному вогні, щоб тісто добре прожарилося і пиріжки не підгоріли.

Один приємний момент в цих пиріжках, коли їх перевертаєш, вони не крутяться в олії. Добре лягають на інший бік. Смачного!