Пиріжки, які не черствіють! А все завдяки особливому тісту.
Дріжджове тісто для пиріжків«Попутниця» – унікальний і не схожий ні на яке друге пиріжкове тісто. Вироби виходять повітряні, ніжні, неймовірно смачні, нагадують більше булочки-пампушки з начинкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Поспішаємоподілитисярецептом тістадля найсмачніших у світі пиріжків! Ти можеш їх спекти або посмажити, зробити солодкими або солоними, начинка підійде будь-яка… Моя любов – вишні, а ще рис із зеленню або тушкована капуста – смакота!
Рецепт дріжджового тіста для пиріжків Інгредієнти приблизно на 30 пиріжків
- 1 пачка сухих дріжджів або 50 грамів свіжих
- 1,5 ст. теплого молока
- 4 ст. л. цукру
- 21 ст. л. борошна
- 2 яйця
- 2/3 ст. рослинного масла
- щіпка солі
Приготування
- У теплому молоці розведидріжджі, додай цукор, 6 ст. л. борошна. Усе ретельно розмішай, накрий і поставте на 30 хвилин у тепле місце.
- Яйцякімнатної температури збиваємо з дрібкою солі і потроху введи в опару.
- Додай борошно, вливаємо олію і вимісити тісто так, щоб воно не липло до рук.
- Робочу поверхню змаж рослинною олією (борошном не посипай!), виклади тісто, накривши серветкою, і залиш щоб підійшло на 30 хвилин. За цей час можеш підготувати начинку.
- Розділити тісто на невеликі пампушки і сформуй пиріжки. Залиш їх ще на 15 хвилин.
- Подальші дії залежать від обраного способу приготування. Якщо пиріжки будеш пекти, змаж їх жовтком або міцною чайною заваркою, якщо ж плануєш просто посмажити – залиш як є, лише злегка приплюснувши.
- Випікати пиріжки 25 хвилин при 180 градусах або смажимо на добре розігрітій сковороді в помірній кількості олії.
Можу сказати, що такими пишнимипиріжки з духовкиу мене вийшли вперше! Турбувало питання, якими вони будуть на наступний день, не зачерствіют… Дивно, але діставши вранці один пиріжок з холодильника, здивувалася: тісто залишилося таким же повітряним!