Пиріжки з капустою, смакують і гарячими, і холодними. Готуються на картопляному відварі. Тісто вийшло легке, пухке і смачне. Смакота неймовірна
Ці пиріжки з капустою мають смак дитинства. Колись бабуся пекла їх цілу миску, і вони за дуже короткий час зникали. Часто ми просили ще й добавки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Смачні пиріжки на картопляному відварі. Тісто вийшло легке, пухке і смачне. Воно просте, але смак чудовий, якщо комусь сподобається, то буду тільки рада.
Інгредієнти:
- Дріжджі (сухі) – 2 ст. л.
- Картопляний відвар – 0,5 л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Борошно – 500 г + 500 г.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль. Перець. Олія.
- Капуста, морква, цибуля.
Покроковий рецепт приготування:
Дві столові ложки сухих дріжджів розвела в 0,5 літрах теплого картопляного відвару + 2 столові ложки цукру. Відставила на 15 хвилин.
В 500 грам просіяного борошна вилила дріжджі додала 2 яйця, щіпку солі і 50 грам олії. В процесі замісу тіста додавала потроху борошно, скільки вбере тісто (десь приблизно ще зо пів кілограма). Тісто гарно вимісилось, відставало від посуду.
Поклала в миску, змазану олією, затягла харчовою плівкою і воно сходило біля 1 години в теплі. Борошном більше не користуюсь, руки змащую злегка олією і формую в руках пиріжечок.
Начинка в мене смажена капуста. Капусту дрібно порізала, додала 1 дрібно потерту моркву, пару дрібно порізаних цибулин, просмажила в кінці присолила, трішки чорного молотого перцю і трошки цукру. Додала кілька перетертих помідорів. Хто хоче може додати і ковбаску, або кілька дрібно порізаних яєць. Посмажила пиріжечки, ось вони на фото.
Рецепт – Татьяна Якубук-Колпакова.
Фото – Татьяна Якубук-Колпакова.