Пишні і м’які сирники з рум’яною скоринкою і з родзинками — відмінно тримають форму, не розтікаються, не мають мучного смаку

М’які-прим’які сирні сирники з рум’яною скоринкою і з родзинками. Сирники виходять пишні, високі, відмінно тримають форму, не розтікаються, не мають мучного смаку, а лише насичений смак сиру.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Сир жирністю 5% — 300 грамів
  • Яйце — 1 шт.
  • Ванільний цукор — 1 пакетик
  • Цукор — 1 ст.л.
  • Сіль — щіпка
  • Родзинки — 50 грамів
  • Манна крупа — 1 ст.л. в тісто і ще 4-5 ст.л. для панірування. Якщо сир дуже вологий, просто трохи збільште кількість манки.

Приготування

1. У сир додати манну крупу і яйце, добре перетерти сир і залишити його хвилин на 10-20, щоб манка набухла. Тим часом можна добре промити і просушити родзинки.

2. Додаємо в сирне тісто цукор, ванільний цукор, родзинки, все добре перемішуємо. Не раджу додавати цукор на першому етапі разом з яйцем і манкою, оскільки сир буде віддавати забагато вологи, а нам для сирників потрібна густа маса, щоб вони не розтікалися.

3. Руками формуємо невеликі сирні кульки, формуємо з них шайбочки висотою 1,5 — 2 см і обвалюють їх в манній крупі. З манки скоринка виходить більш хрустка, можна також обваляти в борошні для більш ніжної скоринки.

5. Смажимо сирники на суміші рослинної олії та вершкового масла на середньому вогні до утворення рум’яної скоринки.

Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.

Смачного!